Welkom, mijn naam is Marije Hiemstra en ik help mensen de oorzaak vinden van spanningsklachten om deze vanuit de kern aan te pakken. Denk hierbij aan stress door uitdagingen in werk, relaties en zingeving. Door zeer effectieve lichaamsgerichte methodes en werkvormen voor het onderbewuste worden onderliggende overtuigingen en verlangens blootgelegd en getransformeerd. Mijn missie is de mens ontspannen, krachtig en gebalanceerd laten voelen in het lijf, op werk en in relaties.

Thema's waar mijn manier van werken dienend kan zijn:
Burn-out en overspanningsklachten
Traumaverwerking
Hechting
Seksualiteit
Familiedynamieken
Relatieproblematiek
Verbinding met het lichaam
Verlangen om dieper te voelen
Hoog bewust zijn
Eenzaamheid

Ik bied introductie sessies aan van 30 minuten om samen de eerste stap in je proces te maken voor €55. Dit kan online of in mijn praktijk. Vul het contactformulier in of stuur een bericht via 058-2303009.

Individueel

INTRODUCTIE SESSIE

Tijdens de introductiesessie maken we de eerste stap in jouw proces naar dát wat jij verlangt en ga jij ‘naar huis’ met een gedegen advies.

Voordat de sessie plaatsvindt heb je een kennismakingsformulier ingevuld die ik vooraf lees waardoor we direct de diepte in kunnen gaan. Deze eerste sessie kan live plaatsvinden of online. Het is een fijne manier om elkaar te ontmoeten en een idee te krijgen van hoe ik werk. De sessie is geheel vrijblijvend.

Opbrengst van de sessie:

Je hebt nagedacht over waar jij tegen aanloopt, georiënteerd op mogelijke oorzaken.
Je hebt helder gekregen waar je naartoe wilt in jouw proces, wat je verlangt.
Je hebt de eerste stap gezet in jouw proces en je hebt ervaren hoe ik werk.
Je hebt een duidelijk advies gekregen over wat er nodig is om te bereiken wat jij voor ogen hebt.

Deze sessie is zowel een voorwaarde om coaching en therapie bij mij te volgen als een reset en relaxmiddag te ervaren.

Investering
 € 55,- incl. BTW.
Zakelijke investering is exclusief BTW

*

COACHING & THERAPIE

Wat kun je verwachten van Lichaamsgerichte coaching en therapie?
Echt contact maken met wat je voelt, met je Ja en Nee, met je lijf, met je grenzen, met jouw Zijn. Tijdens een sessie sta ik naast je en ben ik in aanwezigheid bij jou. Ik voel wat er in het Nu nodig is om jouw waarheid te omarmen. Denk hierbij aan meditaties, visualisaties, voice dialogue, opstellingen, healings- & lichaamswerk, waarbij ik werk op de vier lichamen; fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch. Iedere sessie is anders en afgestemd op het moment.

De sessie eindigt op de behandeltafel. Door middel van aanraking op de kleding help ik je zakken in het lijf. Door de verzachting en ontspanning kunnen er gevoelens loskomen die we verwelkomen. Ik laat je verbinden met onverwerkte emoties die opgeslagen liggen in het lichaam. Als we dat wat gevoeld dient te worden kunnen toestaan, laat het ons uiteindelijk los. Er vindt heling en verlichting plaats.

Momenteel is de wachttijd om te starten c.a. 4 weken.

Investering
Losse sessie € 185,- incl. BTW.
Strippenkaart 10 sessies €1500,- incl. BTW.
Zakelijke investering is exclusief BTW.

*Voor klanten die langere reistijd hebben:
twee lichaamsgerichte coaching/therapie sessies op één dag met een pauze van 45 minuten behoort tot de mogelijkheden.

*

UPGRADE JE RELATIE

In een tijd als deze waarin de wereld veel van ons vraagt kan het uitdagend zijn om het contact met je partner echt verbonden te houden. Vaak zie je dat het contact praktisch wordt met als risico dat je elkaar langzaam maar zeker uit het oog verliest of elkaar niet meer begrijpt.

Tijdens de sessie gaan we middels gesprekken en oefeningen weer opzoek naar de verbinding. Je krijgt praktische werkvormen mee naar huis om thuis mee aan de slag te gaan. Naar eigen inzicht kunnen er ook los van elkaar sessies plaatsvinden. Een sessie duurt 1 uur en 30 minuten.

Momenteel is de wachttijd om te starten c.a. 4 weken.

Investering
Losse sessie € 250,- incl. BTW.
Strippenkaart 10 sessies €2200,- incl. BTW.
Zakelijke investering is exclusief BTW.

Groep

Groepstherapie Stress en Burn-out (m/v/o)
Als ervaringsdeskundige in het herstel van burn-out weet ik als geen ander wat de kracht van de groep is tijdens je helingsproces. Niemand in je omgeving lijkt je te begrijpen, omdat ze niet hebben meegemaakt wat jij meemaakt. In de groep vind je daarom veel herkenning en is er echt ruimte voor jou en jouw verhaal. 

Iedere vier weken is er de mogelijkheid om te starten. Je hebt dus vier weken dezelfde groep die na vier weken mogelijk weer verandert. Zo vaak als voor jou kloppend is kun je een reeks van vier weken therapie volgen.

Naast delen wat er in jouw leven speelt gaan we ook aan de slag met tools die jou helpen jouw zenuwstelsel weer in balans te brengen. Ook help ik je inzicht krijgen wat de onderliggende overtuigingen en patronen zijn en waar deze vandaan komen. En we zetten stappen deze te helen zodat je op jouw tempo definitief afscheid kan nemen  van overspanning en burn-out. 

Praktische informatie:
Wekelijks op dinsdag.

Tijd: 10.00 uur - 12.00 uur.
Locatie: Reviusstraat 1, Leeuwarden
Max 6 deelnemers.

Start eerstvolgende reeks:
7 februari

Investering
€ 400 voor een blok van 4 sessies.
*stuur een bericht of bel me om te kijken
of dit aanbod voor jou passend is.

Deelcirkel voor Mannen
Heb je behoefte aan Stilte?

Zou mediteren in een groep jou kunnen helpen?
Zou je vaker met mannen willen delen?
Dan kan het heel goed zijn dat deze maandelijkse deelcirkel dienend voor jou is.

Iedere cirkel starten we met een korte meditatie om even te zakken in het moment. Vervolgens delen we kort hoe we erbij zitten. Daaropvolgend is er een langere meditatie met aansluitend een periode van helende Stilte. Vanuit die Stilte gaan we over op authentiek delen, wat inhoudt dat iedereen kan delen in de groep wat er in je leeft, wat je raakt, waar je tegenaan loopt en wat je verlangens zijn. De groep fungeert als getuige en spiegel. Dit alles gebeurt in een veilige setting waar alle emoties welkom zijn.

Praktische informatie:
Maandelijks op vrijdag.
Tijd: 20.00 uur - 21.30 uur

Komende data:
17 februari (Reviusstraat 1, Leeuwarden)
17 maart (Diepenbrockstraat 57, Leeuwarden)

Investering
€ 37,50 voor één avond
*te koop in de webwinkel

*
MAN IN VERBINDING

Training

Voelen. Stilte. Meditatie. Bewustzijn. Verbinding. Deze training staat in het teken van bewust aanwezig zijn bij alles wat er in het moment zich aandient. Ik neem de vier deelnemers in 4 avonden mee op reis naar binnen. Je komt tijdens de training in aanraking met veel verschillende vormen van meditatie en therapeutische oefeningen. Denk hierbij aan, geleide meditaties en visualisaties, meditatie in beweging, meditatie in contact met de ander, en meditatief delen wat er op dit moment in jou leeft.

Naast het vergroten van ons bewustzijn met betrekking tot onszelf, leren we ook echt aanwezig te zijn in het moment en daarbij ook echt aanwezig te zijn bij de ander. We leren voelend met hart en buik te luisteren in plaats van het hoofd. Van (ego)reactie naar (gewaar)Zijn. Een belangrijke tool om echt vanuit het oordeelloze hart in verbinding te kunnen staan met het leven en je dierbaren. Kwetsbaar kunnen en durven zijn bij anderen en ontvangen worden zonder oordeel in dat wat er in je leeft wordt als helend ervaren. Als jij leert rusten in jouw eigen vrouwelijke bedding en echt leert verbinden met je hart, kun jij als man volledig in je kracht staan.

Mijn achtergrond in energetische en lichaamsgerichte therapie, bewustzijnscoaching, non-dualiteit en het faciliteren van cirkels en stilteretraites zullen tijdens deze training samenkomen. De training is voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot bewustzijnsontwikkeling en meditatie en een verlangen heeft zijn compassie voor zichzelf en anderen te vergroten.

Training Man in verbinding data 2023:
op dinsdagavond van 19.30-21.30 uur:
7 februari
14 februari
21 februari
28 februari
Locatie: Reviusstraat 1 Leeuwarden.

Investering
4 avonden € 400,-
*te koop in de webwinkel

Anderen over de training

 • "Openbaring van het ervaren van complete rust in het lichaam, het voelen van het verdwijnen van de stress en spanningspunten in het lichaam. Confronterend en toch verhelderend. Vermoeiend en toch energie gevend. Een ervaring waarin je wordt geconfronteerd met je innerlijke zelf en daarin de rust en liefde terug kan vinden."
   
 • "Uit de eerste hand meemaken dat je niet de enige bent. Voor mij een overwinning op angst voor openheid naar mannen.
  Een hele nieuwe ervaring die verbazingwekkend leerzaam was op heel veel vlakken. Een reis door alle emoties. Van liefde, naar angst. In pijn acceptatie vinden waardoor er een rust ontstaat die maakt dat je na die vermoeiende reis toch sterker thuis komt. Leren dat er meer is in dit leven om daardoor dichter bij jezelf te komen."
 • "Vertrouwen en een open view!
  Healing in mezelf en het beter begrijpen van mijn medemens. En nog veel meer... Sta veel meer in verbinding met mezelf."
 • "Hee Marije, het eerste dat bij me opkomt als ik aan de training terugdenk is rust in mijn lichaam, het beter kunnen zakken in mijn lijf. Verder de (her)bevestiging hoe waardevol het is om te kunnen delen met andere mannen. Het besef dat je niet alleen staat, elke man heeft zo zijn eigen worstelingen. En dat is oké.
  Heel gaaf dat je deelcirkels gaat doen. Ik ga zeker een keer aansluiten!"

Over Marije

Laat ik beginnen met mijn passie: het innerlijke proces. Zolang ik me kan herinneren ben ik al bezig met de mens bestuderen. Hoe zit jij in elkaar? Wat heb jij nodig van mij? Hoe kan ik jou zo goed mogelijk begrijpen en helpen? In dit onderzoek was ik zoveel bezig met de omgeving dat ik uiteindelijk in een fikse burn-out belandde. Het vizier werd verplaatst naar mijn innerlijke wereld. Wie ben ik? Wat voel ik? Wat heb ik nodig? En waarom ben ik hier op aarde?

Therapie, haptonomie, meditatie & human design. Trainingen in healing & lichaamswerk. Opleiding in Non-duaal Therapie, Systemisch werk & Voice Dialogue… alles kwam aan bod en ook alles droeg een steentje bij aan mijn proces. Ik begon mezelf te accepteren. Ik kreeg compassie voor al mijn rariteiten, mijn verhaal, mijn waarheid. En mijn pad als therapeut/facilitator/procesbegeleider werd helder.

Een aantal jaar heb ik mijn aanbod specifiek gericht op mannen wat maakt dat ik me daar inmiddels specialist in kan noemen. Veel mannen groeien op met stereotype verwachtingen van 'man zijn', waarbij vaak het gevolg is dat ze zich afsluiten van hun gevoel of juist hypersensitief worden. Iets wat heel lang goed kan gaan, maar uiteindelijk kan resulteren in afnemende levenslust, problemen als burn-out, depressie, verslaving, relatieproblemen of problemen in seksualiteit. Inmiddels bied ik mijn werk aan iedereen die zich aangetrokken voelt tot mijn manier van werken. Ook geef ik steeds vaker therapie aan koppels/stellen. 

Ik zie bij steeds meer mensen het verlangen om echte verbinding te maken, maar daarvoor is echte verbinding met jezelf nodig. Dat houdt o.a. in: contact met je lijf, heldere grenzen, contact met je innerlijke kind, man en vrouw, zicht op familiesystemen en verbinding met je Ziel. Dit is te ontwikkelen in een veilige setting als lichaamsgerichte therapie.

WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.32.34 kopie
https://www.levenvanuitzijn.nl/wp-content/uploads/2021/07/cropped-IMG_20210703_202638_846.jpg

Anderen over Marije

 • "Ik heb op mijn eigen manier en tempo mogen ontdekken wat stilte voor mij betekent tijdens de stilteretraite Leven vanuit Zijn. Vanuit vrijheid, ruimte en vertrouwen. Dichtbij mijzelf, in het nu en echt mogen en kunnen zijn. Een bijzondere ervaring! De grote kracht van Marije is dat ze bij je is, bij de groep is, vanuit gelijkwaardigheid en je vanuit hier laat zijn. Ze vertrouwt op de mens, dat die zijn eigen kracht heeft, zijn eigen verantwoording neemt en heeft voor zijn of haar leven en de dingen die zich hierbinnen spelen. Juist daar begint je eigen zijn en jouw stilte."

 • "De sessies met Marije voelden voor mij elke keer weer als even thuiskomen in mijzelf. Met haar zachte en persoonlijke aandacht zorgde zij ervoor dat ik mij kon ontspannen, naar binnen kon gaan, kon voelen en daardoor meer met mijzelf in contact kwam. De combinatie van praten en aanraking maakte het voor een man als ik (die veel in zijn hoofd zit) makkelijker om met mijn lichaam en gevoel in contact te komen. Het was voor mij een belangrijk jaar met veel transformatie en belangrijke thema’s die aangepakt werden. Het traject met Marije heeft zeker bijgedragen aan hoe ik vanuit mijn eigen gevoel en kracht de uitdagingen van dit jaar heb aangepakt. Ik ben haar hier erg dankbaar voor en kan het aan iedereen adviseren die meer met zijn eigen gevoel en kracht in contact wil komen."

 • "Bij Marije kom je thuis. Letterlijk en figuurlijk. Ik voelde me gelijk welkom, begrepen, alles mag er zijn. Marije is ter zake kundig, zeer invoelend en intens meelevend. Daarnaast weet ze op een zachte manier die niet confronterend is daadwerkelijke veranderingen in gang te zetten. Blij dat ik haar heb leren kennen.
  Marije staat naast je!"

 • "Wanneer je Marije vraagt om je te coachen, weet je zeker dat jij wordt gezien. Met een oplettende, maar zeker open blik bekijkt zij waar je staat en hoe jij het beste tot uiting komt op de plek waar je bent.

  Je doel bepalen is een proces wat zij samen met je aangaat, jij blijft centraal staan terwijl zij met een professionele houding jou helpt om daar te komen. Ik heb haar kracht ervaren in de acceptatie die er is van jouw persoon. Marije helpt je niet om een kopie van haar te worden, maar om jezelf steeds beter te vinden en te ontwikkelen. Ga het avontuur met Marije aan als je wil groeien op een veilige manier waar je eerlijk leert kijken naar jezelf."

 • "Marije’s aanwezigheid helpt me gelijk te zakken in mijzelf. Tijdens onze sessies voel ik me gedragen en durf ik de controle los te laten over het willen begrijpen van wat er in mij leeft. Marije weet een veilige omgeving te creëren waarin ik alles kan voelen en kan ontspannen in wat er zich wil ontvouwen. Door haar pure zijnskwaliteit, verzachtende woorden en nieuwsgierige vragen voel ik me gezien in mijn meest kwetsbare delen."

 • "Marije biedt een prachtige therapievorm aan die, gecomplementeerd met haar eigen unieke insteek en ervaring, me heeft verrijkt. Keer op keer sloten oefeningen en visualisaties op verrassende wijze aan bij de spelende thema's en wist zij mij met haar doortastende vragen tot de kern te begeleiden."

 • "Marije is een warme en open vrouw die mij ontving in rust en met de ruimte om rustig te landen. Daarna was er aandacht voor mijn vraag en behoefte waarin de veiligheid de uitnodiging om authentiek te zijn en werkelijk te delen zich opende. De sessie was vervolgens precies wat ik nodig had en door haar liefdevolle bedding kon ik diep zakken in mijn lijf en contact maken met mijn innerlijke weten. Dankbaar!"
   
 • "Ik heb vorig jaar een (v)rouwcirkel door Marije laten leiden in verband met overlijden van mijn moeder. Door de Coronamaatregelen konden mijn vriendinnen niet bij de uitvaart aanwezig zijn en ik wilde deze ingrijpende gebeurtenis toch ook met mijn vriendinnen delen. Marije weet een hele fijne zachte setting neer te zetten waarin alles gedeeld en geuit kan worden. Ze is onderdeel van de cirkel waardoor er een sfeer van gelijkwaardigheid ontstaat. Marije haar ervaring met deelcirkels is duidelijk voelbaar, waardoor ze feilloos aanvoelt wat nodig is. Ik kan Marije van harte aanbevelen voor het leiden en faciliteren van cirkels met een breed scala aan thema's."

 • "Wat een dankbaarheid, liefde. Dankjewel voor wederom een hele bijzondere sessie. Ik ben nog vol verbazing en een beetje in verwarring maar ik ervaar ook kracht en energie. Dankzij jou worden er zaken blootgesteld. Wat een energie stroomde er en bijzonder dat er tijdens de opstelling opgebouwde energieën konden wegvloeien. Dankjewel Marije, voor als je nog zou twijfelen of je dit te doen hebt, nergens voor de nodig. De weg die bent ingeslagen is jouw succesvolle weg, zeer liefdevol, helpend verhelderend bijzonder bevrijdend. Deel het in de wereld."

 • “Wat ik fijn vind aan de deelcirkels van Marije is dat je even helemaal jezelf kan zijn. Dat je kan delen wat er op dat moment in je leven speelt. Er wordt naar je geluisterd. Ook voelde het helend, als je hoort dat meer vrouwen met soortgelijke thema’s bezig zijn en haal je inspiratie uit de verhalen van anderen.

  Het is een avond om jezelf nog meer te ontdekken en vanuit je hoofd in je lichaam te zakken. Door de verschillende oefeningen, van dans en contact voelde ik me daarna vol levensenergie. Soms spannend maar ook fijn meer met vrouwen te verbinden. Geen concurrentie maar verbinding. Een fijne plek om nieuwe bewuste mannen te ontmoeten. Een avondje voor jezelf, voor ontspanning en echtheid. Aanrader!”

Contactformulier

Vertel kort iets over jou, de situatie, de intenties en verwachtingen, dan neem ik zo snel mogelijk contact op om samen in te voelen of en hoe we aan de slag kunnen!