|

Human design 1/3 profiel, leren door ervaring en onderzoek (persoonlijk verhaal)

Mij kun je voor alles waarschuwen en vertellen wat ik beter zou kunnen doen of laten. Maar dat heeft werkelijk geen enkele zin. Ik heb het namelijk allemaal te onderzoeken door het te ondervinden. Door het te ervaren (1/3 emotional projector voor wie human design kent).

En wat heb ik wat ervaren in mijn leven tot nu toe. Ga er maar even voor zitten..

8 opleidingen, 10 beroepen, 10 relaties, een open relatie, een spirituele relatie, relatie met een vrouw en zelfs met een man en vrouw tegelijk, spiritualiteit in vele vormen zoals tantra, mindfulness, non-dualiteit, ongeaard zweven en aards verbinden met menszijn, heel veel soorten vrienden (Baukje, mijn vriendin vanaf toen we baby’s waren was elke verjaardag weer verrast dat er zoveel nieuwe vrienden bij waren gekomen, maar ook weer waren verdwenen), staten van zijn als eenheidservaringen, extase, diep geluk, gelijkmoedigheid, maar ook, dissociatie, schaamte, depressie, burn-out, minstens 3 operaties en een bijna dood ervaring, verlies van diverse dierbaren, tig therapievormen, haarsoorten als bloempot, gemillimeterd, wit blond kort, bob en mega lang, auto’s rijden als Tesla, camperbusje, Porsche en ieder ander geleende bak, in huizen wonen als studentenhuis, villa, flat, eengezinswoning en op een landgoed, hobby’s als theatersport, tennis, zingen, dansen, yoga, tekenen, schilderen, fotograferen (en nog zoveel meer), en ik ben al vier keer mijn leven opnieuw begonnen. (ik heb hiermee vermoedelijk nog maar één tiende verteld)

Lang heb ik hierover geoordeeld. ‘Marije weet niet wat ze wil’, ‘Marije weet niet wie ze is’, ‘Marije kan nooit de juiste keuze maken’, ‘Marije kiest voor de verkeerde mensen’, ‘Marije loopt in 7 sloten tegelijk’, ‘Marije zal altijd een zoeker blijven’. Ik wilde het zo graag vatten. Ik wilde ‘mij’ vatten. En ook het vele vele afscheid nemen wat ik in mijn leven al heel vaak heb moeten doen bleef (en blijft) uitdagend.

Maar er is een steeds sterker wordend besef: al deze ervaringen zijn parels. Want iedere ervaring geeft me weer nieuwe informatie. Informatie over mezelf. Over anderen. Over de wereld. Over wat ik wil en wat ik niet wil. Wat ik kan en niet kan. Waarvan en van wie ik een warm hart krijg en wanneer ik toch echt beter kan gaan rennen. 

Ik mag mij hierin omarmen. Ik zal blijven onder’zoeken’. Ik zal nooit helemaal weten wie ik ben (gelukkig maar, anders is er geen reden om nog meer nieuwe ervaringen op te doen) en ik zal nog 1000x ‘verkeerd’ kiezen om ook daar weer wijsheid uit te kunnen putten. 

En nog een prachtig gevolg, bij mij is zelden iets te gek. Al deze ervaringen zorgen ervoor dat ik steeds meer ieders menselijkheid kan zien en kan verwelkomen. Bij mij hoef je niets hoog te houden. Elke ervaring maakt me nóg meer nederig. 

Eén ding weet ik zeker. Als ik ooit in een bejaardentehuis beland, kijk ik terug op een enerverend leven. Soms wel heel intens en pittig, maar vooral zeer rijk aan bizarre verhalen, mooie ontmoetingen, diepgaande ervaringen en doorleefde wijsheid.

Liefs,
Marije.

Vergelijkbare berichten